Служителите на МВР излизат на протест на 8 ноември

Искането на служителите на МВР е да получат повишение на основното месечно възнаграждение до 30%

Служителите на МВР излизат на протест на 8 ноември | StandartNews.com

Буквално бяхме изключени от администрациите, които ще получат повишение на заплатите, защото са на първа линия в борбата с COVID-19. Затова към този момент мога отговорно да кажа, че протест на 8 ноември ще има, заяви пред БНТ Илия Кузманов - заместник-председател на УС на Синдикалната федерация на служителите в МВР.

"Длъжен съм да кажа и друго - днес имаме покана от МВР в лицето на министъра и политическото ръководство за среща от 14:00 часа. Затова са възможни и промени, но да не изпреварваме събитията, защото не сме чули какво желаят да споделят с нас от министерството", добави той.

Искането на служителите на МВР е да получат повишение на основното месечно възнаграждение до 30%, подобно на останалите администрации, определени като първа линия на борбата с коронавирус, припомни Кузманов.

"Много е интересно, че в самия проектобюджет е записано, че е осигурено 30-процентно увеличение на заплатите на всички системи и персонал на администрации, които са ангажирани с овладяването и преодоляването на последствията от пандемията. Де факто и де юре това означава, че за Министерски съвет и за нашето министерство всички служителите в системата на МВР до момента, а и в бъдеще, не участват в този процес", очерта проблема той.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай