Слънчево време, но до часове се очаква голяма промяна

Дневните температури още ще се повишат и максималните ще бъдат между 20° и 25°

Слънчево време, но до часове се очаква голяма промяна | StandartNews.com

Времето днес ще бъде предимно слънчево, след обяд над планинските райони от Западна България ще се развива купеста облачност. Ще духа до умерен югоизточен вятър. Дневните температури още ще се повишат и максималните ще бъдат между 20° и 25°, по Черноморието ще останат малко по-ниски, в София - около 21°. Привечер от югозапад облачността, средна и висока, ще започне да се увеличава и вплътнява.

Над планините ще бъде предимно слънчево, след обяд над масивите от Западна България ще се развива купеста облачност, но ще е без валежи. Ще духа умерен до силен югоизточен вятър. Максимална температура на височина 1200 метра около 13°, на 2000 метра - около 6°.

Над Черноморието ще бъде предимно слънчево. Ще духа умерен вятър от изток-югоизток. Максималните температури ще са по-ниски спрямо вътрешността на страната: 14°-16°. Температурата на морската вода е 12°-13°. Вълнението на морето ще е 1-2 бала, с тенденция на усилване.

В сряда и четвъртък въздушната маса над страната ще е неустойчива. Ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще има краткотрайни валежи, придружени с гръмотевици. Възможно е да са локално интензивни и значителни по количество, с градушки. В сряда ще духа слаб, в Източна България до умерен вятър от изток-югоизток, в четвъртък вятърът ще е слаб, променлив по посока. Дневните температури ще са с 3-5 градуса по-ниски. В петък на места в Западна и Централна България, повече в планините, в следобедните часове отново ще превали и прегърми. В източните райони ще духа умерен североизточен вятър, облачността ще е променлива, без валежи. Дневните температури ще се повишат. В събота и неделя ще преобладава слънчево време. В следобедните часове ще се развива купеста облачност, по-голяма вероятност за изолирани краткотрайни валежи има в западните и планинските райони в неделя. Вятърът ще отслабне, ще остане от източната четвърт. Температурите ще се повишат още малко. В началото на новата седмица отново в западната половина от страната ще има условия за валежи и гръмотевици, а вятърът от изток-югоизток ще е до умерен.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай