Слънчево с вятър от изток

Максималните температури ще бъдат между 13° и 18°, в София около 13°

Слънчево с вятър от изток | StandartNews.com

Днес ще бъде предимно слънчево, с временни увеличения на облачността, по-значителни - след обяд. Вятърът ще бъде слаб, в Дунавската равнина и Източна България до умерен, от изток. Максималните температури ще бъдат между 13° и 18°, в София около 13°. Атмосферното налягане ще бъде по-високо от средното за месеца, през деня слабо ще се понижи.

Над Черноморието ще бъде предимно слънчево. Ще духа до умерен източен вятър. Максималните температури на въздуха ще бъдат 12°-13°, колкото е и температурата на морската вода. Вълнението на морето ще бъде 2 бала.

В планините ще духа умерен източен вятър. Ще бъде предимно слънчево с временни увеличения на облачността, главно в следобедните часове. Максимална температура на надморска височина 1200 метра – около 7°, на 2000 метра – 0°.

В дните до края на седмицата ще бъде предимно слънчево. По-значителни временни увеличения на облачността ще има през почивните дни, когато в следобедните часове на изолирани места, главно в планините, ще превали слаб краткотраен дъжд. В петък сутринта ще е сравнително хладно с минимални температури предимно между 0° и 5°, но дневните ще се повишат и максималните ще бъдат между 16° и 21°. В събота затоплянето ще продължи, ще бъде по-съществено - максималните температури на места ще достигнат, в отделни райони ще надхвърлят 25°. Отначало вятърът ще бъде от юг, по-късно вечерта в събота ще се обърне от запад-северозапад, в Дунавската равнина - до умерен и в неделя дневните температури слабо ще се понижат.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай