Слънчево и горещо, температурите се стабилизират

Максималните температури ще са между 29° и 34°, в София - около 29°

Слънчево и горещо, температурите се стабилизират | StandartNews.com

Времето днес ще бъде слънчево. След обяд ще се развива купеста, в планинските райони от Западна България и купесто-дъждовна облачност. На места там ще превали краткотраен дъжд. Ще духа слаб до умерен североизточен вятър. Максималните температури ще са между 29° и 34°, в София - около 29°.

В планините ще бъде предимно слънчево. След обяд ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и на места в масивите от западната половина на страната ще има краткотрайни валежи. Ще духа умерен вятър от северната четвърт. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде около 23°, на 2000 метра - около 16°.

По Черноморието ще бъде слънчево, след с временни увеличения на облачността. Вятърът ще е умерен от север-североизток. Максималните температури ще бъдат 28°-30°. Температурата на морската вода е 24°-26°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

В четвъртък и петък ще се задържи предимно слънчево, с купеста облачност след обяд. Само на отделни места са възможни краткотрайни валежи. Максималните температури в повечето райони ще са между 30° и 35°. Вятърът ще е североизточен, слаб, в източната половина от страната - умерен. През почивните дни и в понеделник вятърът ще се усили, а вероятността за краткотрайни валежи се повишава. В неделя на места валежите ще са придружени с гръмотевици, а дневните температури временно и слабо ще се понижат. Във вторник вятърът ще отслабне, вероятността за валежи намалява.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай