Слави Ангелов посочи лъч надежда за Сашко

той коментира и убийствата на полицаи по границите на страната

Слави Ангелов посочи лъч надежда за Сашко | StandartNews.com

Единственият вариант да имаме щастлив завършек на цялата тази история е това дете да е приютено от някого някъде, който не следи новините. Това каза в „Интервюто в Новините на NOVA” криминалният журналист Слави Ангелов по повод изчезналото дете в Перник.

„Има вариант да не знаем някои неща, свързани с първите часове от изчезването. Притеснение има, че бащата забавя продължителен период от време обявяването на изчезването на детето. В крайна сметка, истината е, че, за съжаление, положителните сценарии времето за тях неусетно започва да се изплъзва. Единственият вариант да имаме щастлив завършек на цялата тази история е това дете да е приютено от някого някъде, който не следи новините”, коментира той.

Той подчерта, че с казуси с отвлечени деца се занимава от 90-те години. „Мога да ви кажа, че деца, тийнейджъри особено, в продължителен период от време МВР негласно отказваше да ги търси в първите три дни. Те казваха: „Те са тийнейджъри, те сега са в пубертета и най-вероятно са избягали от вкъщи”, заяви журналистът. По думите му именно първите три дни са изключително ценни и важни за хода на издирването.

Слави Ангелов коментира и убийствата на полицаи по границите на страната. Според него в тези казуси проблемите са два. Първият се корени в Турция, в която по официални данни има около 4 млн. бежанци. „Големият проблем е, че в момента Турция не желае тези бежанци на своя територия поради две причини. Там има много тежка икономическа криза с 80% инфлация и в същото време имаме наближаване на избори”, каза още разследващият журналист. Според него турската държава няма интерес да задържа трафика на мигранти към България. „Трябва да се търси много сериозен натиск от Европейската комисия върху Турция за решаване на тези проблеми. Цялата тази охрана на нашата граница трябва да се финансира много сериозно”, твърди Ангелов.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай