Слънчево и топло за февруари, видя се кога идва застудяването

Максималните температури днес ще са между 16° и 21°, в София - около 16°

Слънчево и топло за февруари, видя се кога идва застудяването | StandartNews.com

Източник: Pixabay

Времето днес ще е предимно слънчево с разкъсана висока облачност. Ще духа слаб, в Дунавската равнина и източните райони - умерен вятър от запад-югозапад. Ще остане топло с максимални температури между 16° и 21°, в София - около 16°.

В планините ще е предимно слънчево. Ще духа умерен, по високите и открити части – силен западен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде около 12°, на 2000 метра - около 5°.

По Черноморието ще бъде слънчево с разкъсана висока облачност. Ще духа умерен югозападен вятър. Максималните температури ще са 17°-20°. Температурата на морската вода е 6°-7°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

През следващите дни ще се задържи сравнително топло. Вятърът ще е слаб от юг-югозапад. Ще има разкъсана облачност, над много райони до предимно слънчево. Сутрин на места в низините ще бъде мъгливо или с ниска слоеста облачност. Минималните температури ще са предимно между 2° и 7°, максималните - между 13° и 18°, в събота до около 20°. В неделя вятърът ще се усили, облачността ще се увеличи, в Южна България ще има и валежи от дъжд. През първите дни от новата седмица ще се задържи предимно облачно. Валежи ще има на много места в цялата страна. В понеделник вятърът ще се ориентира от югоизток, а във вторник от запад-северозапад. Температурите ще се понижават, но ще останат по-високи от обичайните за средата на февруари.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай