Слънчево и топло днес, но се задава сериозна промяна на времето

Преобладаващите максимални температури ще бъдат между 8° и 13°, в София - около 8°

Слънчево и топло днес, но се задава сериозна промяна на времето | StandartNews.com

Времето над страната днес ще бъде предимно слънчево. След обяд в Дунавската равнина ще се появи слаб вятър от запад. Ще се затопли още и преобладаващите максимални температури ще бъдат между 8° и 13°, в София - около 8°. Вечерта от северозапад ще започне увеличение на облачността.

Над планините ще бъде предимно слънчево. Ще духа слаб до умерен вятър от северозапад, който вечерта ще се усили. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде около 5°, на 2000 метра - около минус 1°.

По Черноморието ще бъде предимно слънчево и почти тихо. Максимални температури: 7°-8°. Температурата на морската вода е 6°-7°. Вълнението на морето ще бъде 1-2 бала.

В петък от север-северозапад ще проникне студен въздух. Облачността ще се увеличи и на отделни места в Западна и Централна България ще превали слаб дъжд, в планините - сняг. Минималните температури ще са между минус 3° и 2°, а максималните - между 2° и 7°. През почивните дни вятърът ще се ориентира от запад-северозапад и ще се усили до умерен. Ще има променлива облачност, временно намаляваща и до предимно слънчево. Сутрин ще е студено с отрицателни минимални температури в цялата страна, а дневните ще се повишават, в неделя максималните ще са между 7° и 12°. През първите дни от новата седмица ще бъде ветровито, затоплянето ще продължи. Облачността ще е променлива, ще остане без валежи. Минималните температури вече ще са положителни, а дневните ще достигат и надхвърлят 15°. В средата на седмицата вятърът ще отслабне и температурите ще се понижат слабо.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай