Слънчев и топъл ден, стана ясно кога ще завали отново

Максималните температури днес ще са между 14° и 19°, в София - около 14°

Слънчев и топъл ден, стана ясно кога ще завали отново | StandartNews.com

Времето днес ще бъде предимно слънчево и топло. В сутрешните часове на места в котловините видимостта ще бъде намалена. Ще духа слаб, в Дунавската равнина и Източна България - до умерен вятър от запад-югозапад. Максималните температури ще са между 14° и 19°, в София - около 14°.

В планините ще бъде предимно слънчево. Ще духа умерен, по високите и открити части - до силен западен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде около 10°, на 2000 метра - около 3°.

По Черноморието ще бъде предимно слънчево. Ще духа слаб до умерен вятър от запад-югозапад. Максималните температури ще са 13°-16°. Температурата на морската вода е 6°-8°. Вълнението на морето ще бъде 1-2 бала.

В петък и събота ще духа слаб до умерен югозападен вятър, втория ден в Източна България ще се усили. Ще остане сравнително топло, с минимални температури предимно между 2° и 7°, максимални - между 14° и 19°. В петък ще преобладава слънчево време, сутринта на места в низините - мъгливо или с ниска облачност. В събота облачността ще се увеличава и вплътнява, до вечерта ще е значителна. В неделя вятърът от юг-югозапад ще се усили още и температурите все още ще са високи, но на места в Южна България, повече в Рило-Родопската област, ще има валежи от дъжд. През първите дни от новата седмица ще се задържи предимно облачно. Валежи ще има на много места, в понеделник главно в Южна България, Стара планина и Предбалкана, във вторник и сряда - в цялата страна. Вятърът ще отслабне, ще се ориентира отначало от югоизток, после от север-северозапад, в източните райони - от север-североизток. Дневните температури ще се понижават, но средните ще останат по-високи от обичайните за периода.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай