Скандал със сиренето! Нови разкрития

Андрей Велчев алармира за измама

Скандал със сиренето! Нови разкрития | StandartNews.com

При направената от нашето сдружение проверка установихме, че само в едно от 10 изследвани сирена има овче мляко. В другите има смес от други видове, например най-евтиното - краве. Това заяви в студиото на "Събуди се" Андрей Велчев от "Сдружение за достъпна и качествена храна".

По думите му тези сирена, за които е сигнализирало сдружението, не са изтеглени от пазара. "Не съм запознат да има такава практика в България, за разлика от други европейски държави, в които това е закон", подчерта той. 

"Това е един от сериозните упреци, които получаваме към сдружението, тъй като, несъмнено, жалбите и сигналите, които подаваме към българските институции, като Българската агенция по безопасност на храните и Комисия за защита от потребителите, обикновено приключват с констатация, че на предприятието е съставен констативен протокол и то е поставено в зачестен контрол. Тоест, проверяват го най-малко веднъж седмично. Предният път, когато Агенция по храните потвърди некачественото съдържание, не сме информирани да са взети кой знае какви мерки нарушителите да са санкционирани подобаващо", посочи той.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай