Синоптиците ни подлудиха, вдигнаха залога с прогнозата за времето

Максималните температури утре ще са между 22° и 27°, в София - около 22°

Синоптиците ни подлудиха, вдигнаха залога с прогнозата за времето | StandartNews.com

Времето днес остава предимно слънчево, а с ориентирането на вятъра от юг по-късно през деня ще започне и чувствително затопляне - максималните температури ще са между 18° и 23°, в София - около 20°.

През нощта ще бъде ясно и тихо, а утре сутринта - хладно, с минимални температури между 3° и 8°, в отделни котловини дори по-ниски - там ще се образува слана, а около водните басейни ще има краткотрайна мъгла. През деня отново ще преобладава слънчево време, а със слаб до умерен югозападен вятър ще продължи преносът на по-топъл въздух. Максималните температури ще са между 22° и 27°, в София - около 22°.

Предимно слънчево ще се задържи и на морския бряг. Ще духа слаб до умерен вятър от юг-югоизток. Максималните температури ще са между 18° и 21°, температурата на морската вода е от 17° до 22°, а вълнението на морето ще бъде слабо.

Слабо затопляне предстои и в планините, където ще бъде много ветровито - ще духа силен югозападен вятър. Максималните температури по най-високите върхове ще са около 5-6°. Ще преобладава слънчево време, с разкъсана средна и висока облачност в следобедните часове.

Предимно слънчево ще се задържи и в по-голямата част от Балканите, където утре също ще започне чувствително затопляне. Облачно, с валежи и гръмотевици ще бъде в западните райони от полуострова.

У нас, затоплянето ще продължи и в понеделник - максималните температури ще са между 24° и 29°. С по-значителна облачност ще бъде в северозападните райони, където се очакват и валежи от дъжд. През следващите дни южният вятърът ще се усили. Облачността ще е по-често значителна, ще има и валежи, във вторник на повече места в Западна и Южна България, а в сряда - главно в планинските и югоизточните райони. Има повишена вероятност за локални интензивни валежи, гръмотевици и временно усилване на вятъра.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай