Синоптиците ни изоставиха, но казаха накъде отиват валежите

Към 14 часа температурите ще бъдат между 3° и 8°, в крайните югозападни райони и Черноморието до 10° - 11°

Синоптиците ни изоставиха, но казаха накъде отиват валежите | StandartNews.com

Времето днес ще се задържи облачно. Валежите в Западна България ще спрат, но в Централна и Източна ще се усилят и на места ще са значителни. В Предбалкана ще вали сняг, значителен в източната част. В Лудогорието и Източните Родопи валежите ще са от дъжд и сняг.

Жълт код за снеговалеж е обявен в областите Смолян, Кърджали, Ловеч, Габрово, Велико Търново, Търговище и Шумен, а в областите Хасково, Ямбол и Бургас, кодът е за дъжд.

Ще духа до умерен, в източните райони до силен североизточен вятър с който ще продължи да нахлува по-студен въздух. Към 14 часа температурите ще бъдат между 3° и 8°, в крайните югозападни райони и Черноморието до 10° - 11°.

По Черноморието ще бъде облачно с валежи, значителни на юг от Бургас. Ще духа умерен до силен север-североизточен вятър. Максималните температури ще са 8-10°. Температурата на морската вода е 13-15°. Вълнението на морето ще бъде 3-4 бала.

В планините ще бъде облачно с валежи от сняг. Ще духа умерен до силен вятър от изток-североизток. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около минус 1°, на 2000 метра - около минус 5°.

Облачно ще се задържи и през следващите дни. Ще има и валежи, предимно от дъжд, във вторник на повече места в Централна и Източна България, а в сряда - в южната част на страната. В четвъртък, след временно отслабване, валежите ще се активизират отново. Ще се задържи сравнително студено за края на ноември с максимални температури в по-голямата част от страната между 3° и 8°.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай