Шофьорите не са на себе си! КАТ сви голям номер

След многото хвалби за системата

Шофьорите не са на себе си! КАТ сви голям номер | StandartNews.com

Хора се оплакват по телевизии и социални мрежи от хвалената от седмици МВР онлайн система за плащане на глоби. Съвсем наскоро МВР затвори Портала си за онлай услуги с твърдението, че надграждат системата.

Тя бе пусната в понеделник с твърденията, че е станала още по-добра, но веднага хора започнаха да се оплакват, че от претоварване тя блокира. Мъж обяви пред тв камера, че след няколкочасови опити да си плати глоба, се е отказал и отишъл да го направи в КАТ, съобщи Актуално. 

Със системата се похвали и депутатът от ПП-ДБ и бивш министър Божидар Божанов в Туитър. "След промените в Закона за движението по пътищата през лятото (които бяхме подготвили година по-рано), и след като МВР пусна днес новата версия на е-услугите, вече може да проверите невръчените си фишове и да ги платите онлайн, без да се разхождате до КАТ", написа в пост той.

Веднага последваха оплаквания от граждани, че не могат да влязат в системата, като посочваха и какво им пише на екрана. 

Има и оплаквания, че очевидно няма връзка между системата на МВР и НАП. "Миналото лято платих глоби към КАТ, онзи ден от НАП ми изпратиха писмо да ида да си платя глобите, защото съм уведомен и се начислява лихви. Обадих се и им казах, че съм платил.

Те ми казаха да ида с платежното в КАТ и да попълнят формуляр и ще отправят казуса", пише потърпевш. Друг пък поставя въпроса как е продал  колата  си без задължения през 2022 г., а  сега го гонят за фиш от 2020 г.

Системата не сработва, излизат ми два фиша, които искам да платя, МПС е фирмено и независимо какво въвеждам като задължено лице- фирмата или управителят, съответно с ЕИК, или ЕГН възниква грешка и стигаме дотам, оплаква се друг потребител.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай