Шофьорът с 5,11 промила: Не пия, ползвах вода за уста

съдът постанови обвиняемият да бъде оставен за постоянно в ареста

Шофьорът с 5,11 промила: Не пия, ползвах вода за уста | StandartNews.com

Алкохол не приемам, преди да изляза от дома си се изкъпах и използвах вода за уста. Това заяви пред съда 33-годишният Тодор Петров, който беше заловен зад волана с концентрация на алкохол в кръвта 5,11, както и след употреба на наркотично вещество.

На заседание днес съдът постанови обвиняемият да бъде оставен за постоянно в ареста. Решението не е окончателно, предаде БНТ.

Тодор Петров обясни, че отдава резултата от дрегера именно на водата за уста, а наличието на канабис, засечен от теста за наркотици - от разрешени за употреба болкоуспокояващи лекарства, съдържащо известно количество канабис, които приемал след претърпян пътен инцидент през 2019та.

Неговият адвокат заяви, че за момента няма категорични данни Петров да е шофирал след употреба на алкохол и наркотични вещества, тъй като до момента не са готови кръвните тестове.

От прокуратурата цитираха показания на полицаите, които са го спрели за проверка на пътя. По техни данни мъжът бил с блуждаещ поглед, забавени реакции и говор, а в купето на автомобила му имало миризма на алкохол.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай