Шофьор блъсна младеж на пешеходна пътека и избяга

Полицията го издирва

Шофьор блъсна младеж на пешеходна пътека и избяга | StandartNews.com

Шофьор блъсна младеж на пешеходна пътека в София, след което е избягал. Полицията издирва водача-беглец.

Инцидентът е станал в събота вечерта в столичния квартал "Дружба" на бул. "Копенхаген", съобщи Нова телевизия.

"Към 21:30ч се прибирах. Бях с автобуса. Слязох на спирката, пресякох първата пешеходна пътека, огледах се на втората и след това не помня нищо. Видях само едни фарове. После си спомням, че лежах на тротоара на 4- 5 метра от пешеходната пътека. Имаше момче и момиче, които викаха линейка", разказа пострадалият 18-годишен Станислав Минчев, който е в болница с множество травми на главата.

На място е имали трима очевидци, които са подали сигнал на тел.112.

"Те ми разказаха, че са видели как колата удря детето, след това мъжът се е качил в колата и потеглил. Те са съдействали на полицията и линейката. Успяли са да снимат колата, но без номера", разказва майката на блъснатото момче Виолета Попова.

"Вероятно е навлязъл с висока скорост. Пешеходна пътека е осветена, лампите работят вечерно време, видимостта е висока. Предполагам, че човекът е употребил алкохол или е бил под въздействието на някакви упойващи вещества, за да не остане и да помогне на сина ми", коментира случилото се бащата Владислав Минчев.

Днес предстои да бъде направена операцията на скулата на момчето, тъй като тя е счупена, казват още родителите.

Полицията продължава да издирва шофьора на автомобила.

Преди няколко седмици отново в столицата на пътека, докато пресича, бе блъсната 17-годишната Александра. Съдбата на момичето предизвика вълна от съпричастност, а десетки се наредиха на опашка за кръводарители, но момичето загуби живота си, въпреки усилията на лекарите.  

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай