Шефът на полиция в Бургас подаде оставка

След емоционална реч, подчинените му се разплакаха

Шефът на полиция в Бургас подаде оставка | StandartNews.com

 

Изненадващо, шефът на бургаската полиция старши комисар Радослав Сотиров подаде оставка. Той го направи в емоционално обръщение до препълнената зала с негови подчинени.

"Не правете компромиси и не оставяйте за дълго семейството си без вашето присъствие", каза Сотиров пред личния състав. Мнозина се разплакаха от следващите му думи:

"На абитуриентския бал на сина ми опитах да го прегърна. Той обаче реагира дистанцирано и не ме допусна. Каза: „Татко, защо чак сега поиска да ме прегърнеш? Късно е…”

След кратка пауза Сотиров се съвзе и продължи така: „Бил съм в Ямболска област, Смолянска област, Пернишка област, София област. Тук срещнах изключително разбиране. Никого не виня, на никого не се сърдя и пак казвам – решението е мое, продиктувано е, но е мое.

Всеки има чест и достойнство и някой път трябва да остане себе си с цената на много. Бъдете здрави, щастливи и успешни  и продължете това, което правехме до момента, а ние надградихме", каза още шефът.

Сотиров беше централна фигура в събитията на 11 юли, когато се сблъскаха протестиращи и активисти на ДПС на плажа в Росенец. Той подаде оставка, след като от София обявиха, че не се е справил.

По-късно лично министър Маринов обяви, че не приема оставката. Той се аргументира, че въпреки напрежението полицията не е допуснала кръв и сериозни инциденти.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай