Шефът на ГДБОП хвърли оставка

Днес двама висши служители на дирекцията бяха арестувани

Шефът на ГДБОП хвърли оставка | StandartNews.com

 

Директорът на Главна дирекция "Борба с организираната престъпност" гл. комисар Ивайло Спиридонов подаде оставка, след като по-рано днес двама висши служители на дирекцията бяха арестувани за получаване на подкупи и чадър над дилъри.

Спиридонов поема отговорност за случилото се и отбелязва, че оставката му е морален и логичен акт.

"През изминалите пет години всички ние работихме усилено за възстановяването на Главна дирекция "Борба с организираната престъпност" и изграждането на позитивния й облик както сред българското общество, така и сред международните партньори. Заедно преодоляхме редица предизвикателства, бяхме мотивирани, целеустремени и последователи, за което говорят постигнатите високи резултати в борбата с организираната престъпност. Получихме и редица признания от наши и международни служби и повишихме доверието в институцията", пише още той.

С последното си обръщение Спиридонов изказва своята благодарност към служителите на дирекцията за съвместната работа през тези години. "Вярвам, че всички Вие ще продължите да работите все така всеотдайно, с висок професионализъм и чувство на отговорност за утвърждаване на авторитета на службата. За мен е чест, че имах възможността да служа с Вас!", завършва той.

По-рано днес бяха задържани началникът на отдела за противодействие на наркотрафика и разпространението на наркотици към ГДБОП, началник на сектор от същата дирекция, както и още един служител. Няма недосегаеми, обяви главният прокурор Иван Гешев на специален брифинг.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай