Шефката на гробищата в скандал "Секс и пари"

Директорката се хвалела с часовник "Картие" и ново "Ауди"

Шефката на гробищата в скандал "Секс и пари" | StandartNews.com
  • Директорката се хвалела с часовник "Картие" и ново "Ауди"
  • Измамена съпруга обвини Райна Божичкова в прелюбодейство и злоупотреба със служба

И за тези, които са във вечен покой, очевидно няма спокойствие. Оказва се, че шефката на общинската фирма "Гробищни паркове" Райна Божичкова е замесена в грандиозен сексуално-корупционен скандал, какъвто не са виждали ни живи, ни умрели.

В медиите вече се появиха информации, че тя е в прелюбодейски отношения със собственика на фирма за погребални и каменоделски услуги Славчо Величков, като двамата заедно трупат пачки на гърба на покойници и опечалени. Служители в общинската фирма отдавна алармират, че в складовете на Славчо могат да бъдат намерени откраднатите паметници и редица други вещи, собственост на общинското предприятие, но до момента разследване нямаше.

Следата тръгва от съпругата на Славчо

Ненадейно обаче на сцената преди месец се появява рогоноската Антоанета Петрова - законната половинка на любовчията Славчо. Тя засипа офиса на Йорданка Фандъкова и прокуратурата с документални доказателства за далаверите на гробищните прелюбодейци.

Според измамената съпруга, Божичкова помагала на семейния бизнес на Славчо Величков с покойници, а в замяна от години си допълвала държавната заплата със солидни хонорари от частната им фирма. Част от парите били давани като заплащане за счетоводни услуги, които извършвала заедно с финансовия директор на "Гробищни паркове" Мариан Попов. Антоанета навлиза в интимни подробности и описва как любовната й конкурентка се е обзавела с чифт силиконови гърди за сметка на Славчо.

Именно чрез фирмата на любовника си директорката е ремонтирала някои части на гробищния парк, услужливо премълчавайки, че средствата не отиват в ОП "Гробищни Паркове", а в частната фирма на любовника й. Далаверите на странната двойка са ставали повод и за подаване на жалби във Второ РУ на МВР още през 2017 г., образувано е и досъдебно производство срещу Райна Божикова, но до обвинение не се стига.

Божичкова е човекът, който раздаде на тълпите цигани из "Орландовци" баджове с подписа си и печата на Столична община, с което на практика узакони рекета им над опечалените. Бивши служители на дирекцията споделят, че Райна на практика е "калинка" и подставено лице, чрез която се върти сериозен частен погребален бизнес с участието на хора, които са на общинска заплата.

Шефско място без конкурс

Шефката на "Гробищни паркове" Райна Божичкова е заела мястото без конкурс, твърди Агенция ПИК. Според медията, документите й от четвърто място изведнъж отиват на първо. Информацията идвала от подчинени на шефката.

Твърди се, че това става с протекциите на нейния приятел Славчо Величков. Когато заела позицията в предприятието, тя наложила диктатура, уволнявайки доста служители, несъгласни с начина й на работа. "Тя просто се появи и никой не разбра откъде и с какъв ценз", разказали те.

Божичкова започнала да назначава на различни ръководни позиции нейни приближени, без никакъв ценз или изпитатетелн срок. "Тя не даваше никакви обяснение и не спазваше никакви закони", коментират нейните подчинени. Тя обичала да държи в напрежение своите служители, така, че никога да не знаят кога могат да останат без работа.

"Хвалеше се с нов силиконов бюст, часовник "Картие", ново "Ауди", скъпи дрехи. Навсякъде разправя, че е недосегаема. Чудим се защо още не е разследвана и не се търси сметка за нищо. Очевидно има чадър някъде доста нависоко", продължиха с коментара си пред ПИК потърпевши служители. В документите на измамената съпруга Антоанета Петрова се призозават властите да обърнат внимание на далавери в ремонтите на гробищните паркове.

Контратеза - гробищата изглеждали вече приятно

Има обаче и застъпници на придобилата скандална слава шефка на гробищните паркове. Те твърдят, че Райна Божичкова се е заела здраво да разчисти гробищата не само от бурени и тръни, но и от натрапници. Джунглата вече я няма, а постепенно изчезват и наглите типове, които се спотайваха в храсталаците. Явно позитивните промени обаче не са по вкуса на тези, които добре са захлебвали от пълната анархия в парка.

Започват подмолни войни с управата, дори надигат гласове за оставка на Божичкова, понеже им е спряла кранчетата. В битката срещу амбициозната директорка са впрегнати и сили от подземния свят. Над служителите се сипят заплахи, а на директорката директно й се подмята, че мястото й се клати, нищо, че точно тя е сложила ред в Централните гробища и постепенно ги превръща в паркова среда, твърдят нейните застъпници.

От Съюза на Каменоделците също е дадена положителна оценка за работата на Божичкова и, че застават твърдо зад нейните действия, твърди Bunt.bg. Те смятат, че евентуалното уволнение на Божичкова отново ще върне рекетьорите в гробищата и цената за това ще бъде заплатена от гражданите.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай