Сряда,

Ще става по-студено, кога ще се върне топлото?

От: Стандарт -
Ще става по-студено, кога ще се върне топлото?
A
A
A

Студената въздушна маса се настани в страната със силен и бурен вятър. В следващите дни ни очакват валежи от сняг и още по-ниски температури. Днес ще има променлива, намаляваща до слънчево време, облачност.

Ще остане много ветровито със силен и бурен северозападен вятър. Дневните температури ще бъдат от около минус 2 до плюс 4-5 в крайните южни райони.

Нощта ще започне с ясно време, но от югозапад облачността ще се увеличава и в югозападната половина на страната ще бъде значителна. Все още без валежи. Вятърът от северозапад ще отслабне, но в Дунавската равнина ще бъде умерен.

Минималните температури утре ще са от минус 8 до минус 3 градуса.

През деня в събота ще остане студено, с максимални температури от минус 4 до плюс един. Вятърът от северозапад, в югоизточните райони от север, ще бъде умерен и временно силен. Ще има значителна облачност и привечер от югозапад ще започнат превалявания от сняг.

През нощта срещу неделя вятърът временно ще се ориентира от север-североизток. Сняг ще превалява предимно в южните райони, а по поречието на Дунав ще остане почти без валежи. На юг ще се образува снежна покривка от няколко до 10-15 сантиметра.

Минималните температури в неделя ще бъдат от минус 9, минус 10 до минус 3 градуса, а дневните — от минус 5, минус 6 по високите котловини на запад до нула градуса.

След обяд преваляванията и на юг ще отслабват и спират.

В понеделник облачността ще бъде променлива. Ще остане почти без валежи, но не е изключено на места да прехвърчи незначителен сняг. Минималните температури ще бъдат от около минус 12-13 по високите котловини на запад до минус 4.

Вятърът отново ще се ориентира от северозапад и север  и ще се усилва, в западната част на Дунавската равнина — временно силен. Дневните температури ще бъдат от минус 3 до плюс 3 градуса.

Много студено, с температури под обичайните, ще остане времето във вторник и сряда. Минималните стойности по високите котловини на запад  и югозапад ще бъдат около и под минус 10 - до минус 14 на места. Не са изключени и малко по-ниски стойности. В низините минимумите ще са до около минус 5, минус 8 градуса.

Дневните температури във вторник ще бъдат отрицателни - от минус 5 до минус 1, а в сряда ще се повишат малко и ще са от минус 3, минус 4 до плюс 2-3 градуса. Вятърът във вторник ще бъде силен от север и север-северозапад, а в сряда ще отслабне и ще се ориентира от запад-северозапад. 

На места във вторник ще превали краткотраен сняг, но валежите няма да бъдат съществени и нова снежна покривка няма да се образува.

Коментари

Сортирай по: Новите първо

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички