Ще охраняват Спешната помощ в Горна Оряховица 24/7

"Специално за филиала в Горна Оряховица, понеже той е рисков, още в петък дадох разрешение да се постави 24-часова физическа охрана", обяви здравният министър...

Ще охраняват Спешната помощ в Горна Оряховица 24/7 | StandartNews.com

В коментар на случая във филиала на Спешната помощ в Горна Оряховица и по повод посегателството срещу лекари здравният министър Кирил Ананиев обяви днес, че ще има денонощна охрана на филиала и персонала.

„Изключително съм възмутен и притеснен от това, което се случва в центровете за спешна медицинска помощ. Не мога да си обясня как може да се атакуват хора, които не знаят какво е ден и какво е нощ, които са първи до хората, изпаднали в тежко здравословно състояние. Това е нещо, което не трябва да съществува, каза министърът и посочи, че Министерството на здравеопазването работи изключително добре с прокуратурата и че докладите за инцидентите са изпратени до Главна прокуратура“, каза Ананиев.

"Специално за филиала в Горна Оряховица, понеже той е рисков, още в петък дадох разрешение да се постави 24-часова физическа охрана", обяви още Кирил Ананиев.

Министърът на здравеопазването каза, че до края на тази или в началото на следващата година ще бъде готова националната здравна информационна система за 13 дейности, за повечето от тях има обявени обществени поръчки. Ананиев информира, че с проекта за Спешната помощ  у нас  ще има 237 точки за центрове и филиали, в които ще работят само парамедици.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай