Сграда от Хасково на "Фасада на годината"

Сграда от Хасково на "Фасада на годината" | StandartNews.com

Сграда от Хасково по проект на хасковския архитект Слави Славов ще е българското представителство на престижния европейски конкурс "Фасада на годината" Life Challenge 2016.

Зданието, което се намира на ул. Стара Планина" в областния южен град е сред 36 фасади селектирани за финала от журито сред 252 обекта от 22 държави.

Победителят ще стане ясен на 2 юни в кметството на Мадрид.Тогава 12-членното международно жури ще определи чрез гласуване по точки победителите в отделните категории, както и фасадата, която ще вземе голямата награда.

Пет категории плюс една специална Life Challenge 2016 се провежда под мотото "Структурата среща дизайна". Фасадите принципно са разделени в пет категории - "Еднофамилни къщи - ново строителство", "Жилищни сгради - ново строителство", "Нежилищно строителство - ново", "Термично саниране" и "Реновиране на исторически сгради". Ще бъде присъдена и една награда "Специална структура" за обекти с интересна фасадна структура. Победителите в шестте категории ще бъдат премирани и с парична награда от 6.660 €. Големият победител ще получи 16.600 € парична награда.

Столицата на Испания е тазгодишния домакин след като от там беше излъчен победителят в архитектурното състезание за 2014 година.

Многото шестици в тези числа не са избрани произволно.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай