Роналдо пред „Стандарт": Добър тим, браво на вратаря за дузпата

Роналдо пред „Стандарт": Добър тим, браво на вратаря за дузпата | StandartNews.com

Виковете "Меси"? Нищо не ме дразни, твърди звездата

Кристиано Роналдо не отказа интервюта в микс зоната пред стадиона. Човек на "Стандарт" беше сред представителите на пресата, които звездата уважи.

- Роналдо, как се чувствате след грубото влизане от страна на играч на "Лудогорец"?

- Горе-долу. Ритник в края на мача, но утре ще видим как съм. Удар в сухожилието отзад.

- Грозно влизане, нали? Много грозно.

- Много агресивно беше. Не разбирам такава агресия, още повече отзад. Не разбирам що за действия от страна на един отбор в такива моменти, с ритници и т.н. Утре ще видим как съм. Но най-важното бе "Реал" да спечели 3 точки, както и стана. Това дава на отбора 50% вероятност да се класира за следващия кръг от Шампионската лига.

- Как ще оцените мача и играта на отбора ви?

- Във футбола всичко е възможно. Не беше много красив от наша страна. Но понякога трябва да се жертваш, в тези мачове може да се случи, но най-важното бяха трите точки. Оказа се, достатъчно сложно да ги постигнем. Не беше перфектен, както нищо в живота не е. Ще се подобряваме.

- Коментарът ви за гола, който "Лудогорец" вкара?

- Не видях "Лудогорец" да създава големи голови положения. Възникват такива ситуации. "Лудогорец" почти беше спечелил точка срещу "Ливърпул". Добър отбор, с добри играчи. Но не си спомням днес да съм видял големи възможности за гол от тяхна страна.

- Пропусна първата дузпа, но от втората успя да отбележиш?

- Ами не знам дали аз пропуснах, или вратарят спаси. Теория, която не бих могъл да преценя. Видях добра реакция от страна на вратаря. Винаги, когато бия дузпа, има вероятност да изпусна. Първата дузпа вратарят на "Лудогорец" я спаси много, много добре.

- За пръв път треньорът Карло Анчелоти призна, на пресконференция, че ти си най-добрият играч, който е тренирал. Сигурно след това сте говорили на четири очи. Как приемаш такава похвала?

- За мен тези думи винаги са добре дошли. Защото да получиш такава похвала от светило във футбола, който е спечелил всичко, който е тренирал най-добрите играчи в света, е привилегия. Казах му вчера: много благодаря. А той ми отговори: "не, не, няма за какво, казах истината". Обещавам да дам най-доброто от себе си за фланелката на "Реал", за да мога да постигна повече неща в бъдеще.

- Кристиано, подразни ли те атмосферата на стадиона? Виковете „Меси, Меси"?

- От 12 години съм в елитния футбол. Нищо не ме дразни.

- Какво ще кажеш за самолета, който в понеделник прелетя над стадиона Ел Мадригал с транспарант да се се върнеш в "Манчестър Юнайтед"?

- Винаги съм казвал, че имам едно цяло семейство в Манчестър, но в дадения момент се чувствам много добре тук и искам да остана тук. Важно е, много съм доволен от вниманието, нежността и топлотата, която изпитват към мен хората в Манчестър. Това е знак, че съм оставил добри спомени там и хората ме оценяват много. Така че съм много, много доволен.

(използвани са въпроси и на други медии)

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай