Родители излизат на два протеста

Първият е срещу маските в училище, вторият е заради липсата места в детските градини

Родители излизат на два протеста | StandartNews.com

Два протеста на родители ще има днес в София. Първият е срещу маските в училище, вторият е заради липсата места в детските градини.

По обед пред Министерството на образованието се събират родители под наслов „НЕ на маските и изолаторите в училище!“. Те настояват мерките против разпространението на Covid-19 в учебните заведения да бъдат препоръчителни, а не задължителни.

Като аргумент те дават проучвания, включително и на учени от Станфорд, за вредата от носенето на маски, особено при децата. За пример те дават и психическите травми, които според психолози могат да нанесат мерките у децата. Според протестиращите всеки родител и дете трябва да прецени дали да носи маска или не, а отказът да не води до рестрикции и репресии.

На отделен протест ще излязат родители днес пред сградата на Столична община в 17,30 часа. За четвърти път тази година ще протестират родители на деца, които не са приети в ясли и детски градини в София. Те ще отправят исканията си за парични компенсации за всяко неприето дете, за строеж на нови сгради и за спазване на Наредбата за брой деца в група.

Демонстрацията е под наслов „Ваучери за всяко дете, въздух за всяко прието дете“.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай