Редът за използване на туристически ваучери е определен

Те ще са на стойсност 210 лв.

Редът за използване на туристически ваучери е определен | StandartNews.com

Министерският съвет прие решение за определяне на реда за ползване на помощ на стойност 210 лв. за основни туристически услуги за вътрешен туризъм.

Ваучерите могат да се използват за туристически услуги в страната и до 30 ноември 2021г. Те са за не по-малко от 7 нощувки и ще се изплащат авансово в 14-дневен срок преди ползването й въз основа на издадената заповед.

Лицата, имащи право на еднократната помощ, са лекари, медицински и немедицински специалисти, специализанти и други, извършващи помощни дейности в лечебните заведения за болнична помощ, служители на регионалните здравни инспекции, центровете за Спешна медицинска помощ и Националния център по заразни и паразитни болести, служители на районните здравноосигурителни каси, командировани в регионалните здравни инспекции, служители от системата на Министерството на труда и социалната политика и от системата на Министерството на вътрешните работи и от Националното ТОЛ управление, които пряко са осъществявали или осъществяват дейности, свързани с лечението, предотвратяване на разпространението и/или преодоляване на последиците от COVID-19.

Средствата по схемата ще дойдат от бюджетите на Министерство на здравеопазването, на труда и социалната политика, на вътрешните работи, на регионалното развитие и благоустройството и Министерство на отбраната.

Помощта не се включва в облагаемия доход на лицето и за нея не се дължат данъци и задължителни осигурителни вноски.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай