Вторник,

Разтоварването на Vera Su пак зацикли. Защо?

От: СТАНДАРТ -
442
Разтоварването на Vera Su пак зацикли. Защо?
A
A
A

Разтоварването на заклещения в скалите на Камен бряг кораб „Vera Su” пак зацикли. След като беше даден ходът на одобрения спасителен план в района вече има платформа с хидравлика. Трите надуваеми баржи, предоставени от Европейската агенция за морска безопасност, също бяха пуснати на вода.

Но в момента всичко е стопирано, тъй като се сбъднаха най-лошите прогнози на специалистите - излезе много силен югоизточен вятър, който е опасен за плавателния съд и трябва да се спрат всички операции, които бяха замислени по разтоварването на тора от борда му.

Според синоптиците утре се очаква ново влошаване на времето с много силен вятър, предаде БНТ. Иначе цялата подготовка на операцията по разтоварването протече без никакви засечки, но заради влошаването на времето едва ли операцията ще продължи в близките дни.

Можем само да предполагаме, че следващият времеви прозорец ще бъде чак в началото на следващата седмица. Напомняме, че полицейски постове има из цялата защитена местност Яйлата, не се допускат цивилни граждани и туристи.


Всички новини от категория Общество.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички