Разлепиха некролози на адвокатка по делото "Иванчева"

Адвокат Ирен Савова заяви, че отношението към Десислава Иванчева е жестоко

Разлепиха некролози на адвокатка по делото "Иванчева" | StandartNews.com

Входът на дома и кантората на адвокат Ирен Савова осъмнаха с некролози, на които пише, че е "починала от черните си магии". Тя е защитник в много знакови дела, сред които и процесът за подкуп срещу бившия кмет на столичния район "Младост" Десислава Иванчева" и процесът за царските имоти.

Савова коментира пред Нова теливизия, че е разбрала за некролозите от свои съседи и не знае кой би направил подобно нещо и какви са мотивите му.

 

Снимка: Нова телевизия

 

"Това е изключително налудничаво. Не мога да предположа кой е. Този въпрос трябва да бъде отнесен към органите на реда. Веднага сигнализирах на телефон 112. Съседите ми са разпитани. Направила съм всичко, което мога в качеството си на гражданин. Като че ли по този въпрос не се работи. Не са ме търсили нито от полицията, нито от прокуратурата", добави адвокатката.

Тя смята, че случаят може да се неглижира, но това не го прави по-малко престъпление. Савова призова прокуратурата към адекватни действия. По нейните думи в района има достатъчно камери, които биха помогнали да се установи извършителят.

"Това, което се случва по делото "Иванчева", е една изключителна жестокост. Това е така още от първия ден на задържането. На всяко влизане и излизане от ареста те са събличани чисто голи, за да бъдат проверени. Двете жени са в килия с размер 2 на 3 метра, която споделя обща тоалетна със съседната килия. Двете очевидно не са в добро здравословно състояние", каза още адвокатката, след като протест на прокуратурата спря незабавното освобождаване на Десислава Иванчева и бившата й заместничка Биляна Петрова под домашен арест.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай