Рашков коментира заплахите срещу шефа на НАП

МВР оценява сериозността им, каза служебният вътрешен министър

Рашков коментира заплахите срещу шефа на НАП | StandartNews.com

МВР ще направи оценка колко са сериозни заплахите срещу семейството на шефа на НАП Румен Спецов.

Служебният вътрешен министър заяви, че днес е разбрал за заплахите лично от Спецов и подчерта, че такива са получавали и други длъжностни лица.

В МВР не са получавани сигнали за заплахи към семейството на шефа на НАП, заяви Бойко Рашков, цитиран от БНТ. Двамата са разговаряли днес по повод съвместни действия на вътрешното министерство и приходната агенция. Тогава Румен Спецов е информирал вътрешния министър за заплахите.

"От него така разбрах, че е имало отправени такива заплахи. Но такива заплахи се отправят и към много други длъжностни лица. Мисля, че няма основания. Ние ще вземем мерки, разбира се. Това, което е възможно, да се направи", заяви Бойко Рашков, служебен вицепремиер и министър на вътрешните работи.

Бойко Рашков каза, че ако се налага на Румен Спецов и неговото семейство ще бъде назначена охрана. Вътрешният министър отказа да конкретизира по какви съвместни действия е разговарял с шефа на НАП.

"В момента провеждаме разследвания, които в много голяма степен потвърждават думите на Асен Василев, бившия министър на финансите, че България не е бедна държава, а България е много ограбвана държава", допълни Бойко Рашков.

Служебният силов вицепремиер каза още, че в събота е отказал да присъства на пресконференцията за разкритата група за трафик на нелегални мигранти, защото, по думите му, прокуратурата открито не зачитала труда на колегите му от ГДБОП, Гранична полиция и ДАНС.

"Вие знаете, че въпросът с мигрантите е държавна политика. И то държавна политика не само касаеща интересите на България, а касаеща интересите на Европейския съюз. И какво се получава - един орган като прокуратурата пречи ние да обявим нещо, по което е работено няколко месеца. Отказът им и несъгласието им ние да проведем пресконференция беше последвано след половин час от тяхно изявление колко те са заслужили, представяте ли си, за което те до този ден не знаеха какво се работи и какво е постигнато в тази насока. Смятам това за една некоректност, бих го нарекъл. Смятам това - да се прави все едно помен с чужда пита", каза още Бойко Рашков.

Според него цялото разследване било проведено от оперативните служби на МВР и ДАНС и докладвано на прокуратурата, когато имало достатъчно доказателства за повдигане на обвинения.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай