Подробности за състоянието на обезобразеното момиче. България на бунт

Има загуба на идентичността след безумното престъпление

Подробности за състоянието на обезобразеното момиче. България на бунт | StandartNews.com

Обезобразеното с макетно ножче 18-годишно момиче не е в добро психично състояние. Има загуба на идентичността след безумното престъпление. Това коментира в ефира на „Здравей, България” по Нова тв адвокатът на семейството на пострадалата Димитър Киров.

ВИЖ ОЩЕ: Георги Господинов изригна. Смазващи думи за садиста от Стара Загора

Днес цяла България се вдига на протести в подкрепа на девойката, която е с 400 шева след нарязвания с макетно ножче, със счупен нос и обръсната глава. Хората от над 20 града излизат пред съдебните палати, за да протестират срещу магистратите, пуснали на свобода 26-годишния насилник.

„На този етап съм разговарял само с родителите на момичето. Тази седмица ще се видя и с нея. Говорихме доста, състоянието е ясно. Видяхме и психиатрична оценка. Това, което се случва с нея, никак не е обнадеждаващо. Вижда се, че момичето отказва да контактува със света, изживява постоянен страх и паника. Нейното емоционално състояние и сринато. Тя търси себе си след всичко това, което е направено с нея. Процесът на възстановяване, ако ще има пълно такова, ще продължи доста дълго време”, обясни адвокатът.Дали е лека, или тежка телесната повреда, в крайна сметка, ще се реши в голяма степен от експертизата, поясни Димитър Киров.

„За съжаление, процедурата е доста забавена. Каква е причината, мога само да гадая. Нека да гледаме нещата общо. Освен телесна повреда, имаме и заплаха за убийство. Раните са близо до жизнено важни артерии. Тоест, имаме право да допуснем хипотезата, че става дума за опит за убийство” каза още адвокатът. Той бе категоричен, че извършителят трябва да получи тежко наказание.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай