Протестърите ще поднасят сюрпризиращи блокади

Протестиращите обявиха, че няма да казват предварително коя сграда ще блокират

Протестърите ще поднасят сюрпризиращи блокади | StandartNews.com

40-ят ден на протести в София и страната отново е насочен срещу кабинета и главния прокурор.

Недоволните от днес обявиха нова тактика - изненадващи блокади в столицата. Те казаха, че всяка сутрин ще прилагат по-твърди мерки.

В 8:00 часа всеки ден от „Орлов мост“ ще тръгва протестно шествие и ще се блокират ключови институции.

По-рано днес протестиращите направиха опит да влязат в сградата на Министерство на правосъдието, за да разговарят с министър Данаил Кирилов, но не бяха допуснати от охраната. За малко беше блокирано движението по бул. „Раковски“. За кратко недоволните затвориха централния вход на сградата и се блокираха в коридора.

След като стана ясно, че няма да бъдат допуснати, яйца полетяха по ведомството. След това протестиращите отново се отправиха към палатковия лагер на "Орлов мост".

Блокирани остават трите възлови кръстовища – „Орлов мост“, Ректората на Софийския университет и при пл. „Независимост“ до Президентството.

Протестиращите обявиха, че няма да казват предварително коя сграда ще блокират.

От днес на протест излизат и медицинските сестри. Те заявиха, че ще се позиционират пред здравното министерство. Протестът им ще е безсрочен. Основният им мотив е, че при подписването на анекса към Националния рамков договор миналата седмица, са включени само лекари и стоматолози, но не и медицинските специалисти.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай