Протест блокира кръстовище в Русе. Какво се случва

В протеста взеха участие жители на няколко населени места

Протест блокира кръстовище в Русе. Какво се случва | StandartNews.com

Жители на няколко населени места блокираха кръстовището пред „Дунав мост” при Русе. Причината – „безобразното”, по думите им, спиране на камиони в района, както и задръстванията, които предизвиква това всеки ден. Месеци наред жителите чуват обещавания, че изчакването на тировете ще се премести на буферен паркинг. Но километричните колони от камиони си остават и по двете платна в участъка от пътя Русе-Силистра, съобщава Нова телевизия.

Преди протеста Димо Тонев, кмет на град Мартен разказа: „Всеки ден хората изживяват един кошмар, един стрес и не знаят дали ще стигнат до работните си места навреме, и дали учениците ще стигнат в училище навреме. Този проблем сега отпада. Но през деня две пътувания до Русе костват два часа по-малко от работното време при положение, че пътят отнема 5 минути".

Огромните колони от тежкотоварни камиони се появиха заради пренасочване на трафика, когато започна войната в Украйна. "Стана ежедненвие да не можем да стигаме до Русе. Искаме най-накрая някой да объре внимание. Трябва да се вземе държавническо решение".

Кметът оодбрява построяването на буферен паркинг, но попита какво ще правят хората дотогава. За протеста, който е насрочен тази вечер, жителите се заканват, че ще бъде безсрочен.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Тагове:
Автор Редакция
Коментирай