Протест 38-ми ден: Гневни срещу блокадите

2 ноември - най-ранна дата за оставка на Борисов

Протест 38-ми ден: Гневни срещу блокадите | StandartNews.com

 

Напрежение и скандали белязаха началото на 38-мия ден на протести в София. Все повече хора, които са недоволни от блокадите и парализирането на столицата, са излезли да търсят сметка на протестиращите. По-рано възрастна жена се изпокара с недоволните, тъй като не е съгласна с блокадите, съобщи БЛИЦ.

До скандали се е достигнало и на Орлов мост. Там са се появили и провокатори, но протестиращите подчертаха, че това няма да ги откаже.

"Не съм съгласен с тези блокади. Това е центърът на София, това е знаково място. Не може да има скара, химически тоалетни, кофи за боклук на Орлов мост", каза един от несъгласните с блокадата на кръстовището на Орлов мост, цитиран от БНР. В социалните мрежи също кипи недоволство срещу блокадите. Хората се притесняват, че може да се достигне до нови блокади.

Иначе, днешният протест бе със значително по-малко хора. Излезлите пред триъгълника на властта заявиха, че премиерът печели време с обещания за рестарт и нова Конституция, както и свикване на Велико Народно събрание.

По отношение на това - кога ще бъде гласувано от парламента свикването на ВНС, която дата се очаква да е последния работен ден на Борисов – днес няколко депутати и министри от ГЕРБ обявиха, че очакват да е през ноември. Правосъдния министър, който се оказа автор на новата конституция пък конкретизира най-ранната дата – 2 ноември.

С началото на протеста днес стана ясно, че блокадата на Орлов мост остава. Палатките и шатрите пред Министерски съвет – също. Блокада има и пред Ректората на Софийския университет.

Малко след 19:30 часа гол до кръста мъж беше закопчан с белезници до фонтана пред президентството. Униформените отведоха мъжа до паркираната наблизо патрулка кола, като той изглеждаше видимо в нетрезво състояние.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай