Прочетоха присъдата на кабинета! Колко ще изкара

Какво са нагласите на хората според медийно проучване

Прочетоха присъдата на кабинета! Колко ще изкара | StandartNews.com

Интересно мнение на хората бе публикувано за бъдещето на сегашния коалиционен кабинет.

Преди броен дни се навърши един месец от управлението на кабинета "Денков". Правителството бе избрано от Народното събрание (НС) на 6 юни с мандата на "Продължаваме промяната - Демократична България" (ПП-ДБ) и с подкрепата на ГЕРБ-СДС, като представител на последните е вицепремиерът Мария Габриел. 

Идеята на кабинета е да се управлява на ротационен принцип като първите месеци начело е акад. Николай Денков, а след 9 месеца управлението на държавата да поеме именно Габриел. Като хоризонт за кабинета двете политически коалиции си дадоха 18 месеца.

БЛИЦ попита читателите си какво смятат за кабинета "Денков-Габриел" в анкетата на БЛИЦ: Кога ще се счупи сглобката между ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ?

Според резултатите най-голям процент от анкетираните са на мнение, че идват предсрочни избори (44.07%). Малко повече време им дават  15,63%, според които препъникамъкът за правителството ще са местните избори и именно тогава ще се сложи край на "сглобката". За малко над 5% големият проблем е бюджетът, който да скара партньорите.

Близо 13% са оптимисти и смятат, че кабинетът ще изпълни хоризонта си от 18 месеца, че ще изкара и повече, а 7,53% вярват, че точно след година и половина ще се приключи това своеобразно партньорство. 

Близо 10 % от анкетираните са на мнение, че тази сглобка я има само на думи (9.44%), а 5,73% нямат мнение.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай