Внимание! Столичен басейн разболява деца

Състезателите са дишали трудно - за това разказват треньори и родители

Внимание! Столичен басейн разболява деца | StandartNews.com

Прекомерно хлорирана вода в басейна "Диана" застраши здравето на деца-плувци, десетки състезатели получиха алергични реакции.

Инциеднтът е от вчера по време на Държавното първенство по плуване. Непрофесионално отношение и лошо управление са в основата на инцидента, установява първочалната проверка. Състезателите са дишали трудно - за това разказват треньори и родители.

Според запознати възможните причини за прекомерното хлориране на водата в басейн "Диана" са няколко. Една от тях е, че от седмица басейнът няма управител. В началото на седмицата се появил новият управител, но впоследствие се отказал от поста.

Второ - треньори по плуване, които не пожелаха да застанат пред камерата ни, допускат и още една причина - че прекомерното хлориране на водата може да е саботаж на промените в ръководството на басейна. Така или иначе обаче последиците са факт. 

"Децата масово кихаха, кашляха, получавха болки в гърдите. Състезанието беше преустановено. Имало е три пъти над допустимото хлор във водата", казаха родителите.

"Това е вторият път за тази година, в който децата кашлят. Има припаднали, има алергични реакции. Може би наистина някой трябва да провери какво се случва на този басейн."

"Не виждам човек, който да каже, че това е нормално. Държавното първенство на България се провежда тук - веднъж в цялата страна и да има такива пропуски..."

Днес обстановката в басейна постепенно се нормализира. В момента тук се провежда държавното състезанието по плуване. Притесненията обаче остават, защото според запознати, ако не се назначи нов шеф, е възможно след профилактиката на басейна през август, той повече да не отвори врати.

По информация на БНТ. 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Автор Редакция
Коментирай