Правят Калина новозагорка

Расов кон чака да бъде обязден от царската щерка

Правят Калина новозагорка | StandartNews.com

Визитата на княгиня Калина в Нова Загора разбуни духовете в града. Мало и голямо се гласи да посрещне царска щерка. "Сливен си взе за гражданин италианския бизнесмен Едоардо Миролио, защо пък ние да не направим княгиня Калина новозагорка. Тогава да видим кой е по-по-най", говорят си местните хора по кафенетата в центъра.

Те са готови да отидат до конната база, където се говори, че Калина ще тренира, за да стане национал по конен спорт. "Ако и времето да е лошо. Миналия път изпуснахме Калина, защото не знаехме, че е в града ни. Сега баче ще я видим", категорични са новозагорци.

Княгиня Калина може стане четвъртият член на конен клуб "Макс-99" в Нова Загора. Това заяви пред "Стандарт" собственичката Йонка Максимова. "Наложи се да намаля членовете на клуба, след като родих детето си, по обясними причини. Сега обаче се връщам. И княгинята може да стане първият ни нов член. Днес

 

имам среща с баща й Негово величество

 

с когото се виждам почти всяка седмица. Ще уточним някои неща във връзка с идването на княгинята у нас. Ще му кажа какви точно коне ще предложа на княгинята", каза Йонка Максимова. Тя е многократна шампионка на България по конен спорт и победителка в много международни турнири.  

След като вземе български паспорт, дъщерята на Симеон Сакскобургготски се кани да стане национал по конен спорт. Царската щерка идва в неделя заедно със съпруга си Китин Муньос и сина им Симеон Хасан. Семейството ще отпразнува на патерица рождения ден на Калина, който беше на 19 януари. "Още не е ясна програмата на княгинята. Надявам се да намери време за конната база в Нова Загора, на която съм собственичка. С радост ще я посрещна. Минусовите температури не пречат на конния спорт", подчерта Йонка Максимова.

От федерацията ни по конен спорт също чакат с нетърпение Калина да стане българка по паспорт. Миналия септември Калина гостувала на базата в Нова Загора заедно със съпруга си Муньос и сина си Симеон-Хасан. "Прекарахме чудесно, на княгинята много й хареса нашата база, където тренира усърдно", каза собственичката. Ако княгинята се съгласи, този път Йонка може да й организира

 

среща с кмета на Нова Загора

 

Николай Грозев.

На Калина ще и бъде предложен  расов кон от немската порода Холщайнер. "Мисля, че в дисциплината, в която тя се състезава, тази порода е най-добра за нея", сподели Максимова.

Наскоро княгинята наследила 4 расови коня, които дама със синя кръв й подарила.

В неделя семейство Муньос ще останe в софийската резиденция "Врана" за радост на Симеон и Маргарита. В следващите дни обаче те ще се преместят в любимия дворец на Калина - Царска Бистрица в Боровец, за да карат ски.

Йонка Максимова е от 1994 година в конния спорт. Четири години е национален състезател. Гордее се с

 

някогашната си кобилата Анета

 

с която прескача куп препятствия и печели много купи. "Продадохме я в Колумбия след едно мое участие на състезание в Божурище. Присъстващите там колумбийци бяха много настоятелни. Продадохме коня за 50 хиляди долара", спомня си Йонка.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Автор Рени
Коментирай