Правителството дарява 20 000 лв. за социално слаби

Сумата ще бъде преведена на Фонд "Социална закрила"

Правителството дарява 20 000 лв. за социално слаби | StandartNews.com

Правителството ще дари 20 000 лева за подпомагане на социално слаби семейства, информираха от правителствения пресцентър.

Сумата ще бъде преведена на Фонд "Социална закрила", в който ще се създаде целева програма за подпомагане на схемата за раздаване на пакети с хранителни продукти.

Премиерът Бойко Борисов и членовете на правителството решиха да дарят по 1000 лева от заплатите си за подпомагане на социално слаби семейства по време на извънредното положение.

Междувременно Фонд "Социална закрила" ще открие дарителска сметка, парите от която също ще отидат за закупуване и предоставяне на храни. Предстои фондът да раздаде помощни технически средства - компютри, видеоувеличители и специализиран софтуер, за хора с увредено зрение и с други увреждания.

Междувременно от партия ГЕРБ обявиха, че даряват 100 000 лв. за борба с коронавируса на Министерството на здравеопазването на специално създадена сметка. Парите са от държавната субсидия на партията. Те ще бъдат използвани за подпомагане на дейността на болниците в България, както и за осигуряването на необходимите им консумативи и оборудване.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай