Вторник,

ПП „Рилски манастир“ предлага виртуална разходка

От: Стандарт -
A
A
A

Виртуална разходка сред зелените символи на парка ни предлага Природният парк „Рилски манастир“ в Седмицата на гората. От ръководството на парка посочват, че заради извънредното положение във връзка с мерките за борба срещу коронавирусът, тази година традиционното честване на Седмицата на гората няма да се състои по начина, по който всичка биха желали, посещавайки мероприятия в природния парк.

Ето защо те предлагат да се направи една интересна виртуална разходка из територията на парка. ПП „Рилски манастир“ е разположен в сърцето на Рила планина и е защитена територия, която по съвършен начин съчетава суровите алпийски пейзажи с пасторалните цветове на горските местообитания. Планинските хребети са прорязани от живописните долини на реките Рилска и Илийна, около които се издигат вековни гори и се разстилат широки поляни, обитавани от изключително биологично разнообразие на животински и растителни видове.

 

В Седмицата на гората те представят три изключително интересни дървесни вида, а именно Рилски дъб, Цар Борисова ела и Тис.

Коментари

Сортирай по: Новите първо

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички