Потресаващо разкритие за пияницата, убил детето в София

Какъв акт му е съставен преди години

Потресаващо разкритие за пияницата, убил детето в София | StandartNews.com

Още едно безумие, свързано с нашата законадетелна систевма на пътя.

Бившият шеф на КАТ-София разкри потресаващ факт за блъсналия и убил дете на пешеходна пътека в София шофьор.

"През 2005 г. шофьорът, убил момче преди, пак е бил хванат да пие. Най-вероятно тогава не е бил наказан. 2005 г., когато е бил заловен да управлява след употреба на алкохол, има заведено досъдебно производство в Пето районно управление, което е било прекратено, по незнайни причини. Тепърва предстои да разберем за какво става въпрос.

Бил е глобен със сумата от 10 лева. За да има заведено досъдебно производство значи има алкохол над 1,2 промила. То е било прекратено и е бил глобен само за това, че не си носи свидетелството за провоуправление. Хванат е с употреба за алкохол, прекратено е, има заведено досъдебно производство, дадено е е някъде, след като е било заверено от пето полицейско управление, най-вероятно е продължил до някъде, после е прекратено и е глобен само с 10 лева", разкри той в сутрешния блок на "Нова телевизия".

"Там на мястото на произшествието не видяхме нито един КАТ-аджия, а само охранителна полиция. Демерджиев обеща, че ще има увеличение на състава, който ще контролира. Статистиката за тази спрямо миналата година е 100 тежки произшествия повече, шестима убити повече и над 115 ранени повече. Това е благодарение на малкото състав на Пътна полиция", коментира Тенев.

"Новото ръководство на МВР да сложат кадърни служители на ключови позиции. И да има повече хора на пътя, по-малко "чантаджии", призова той.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай