Посрещнахме военните от мисията в Афганистан

37-ият контингент на Българската армия беше изпратен от Благоевград на 29 ноември м.г.

Посрещнахме военните от мисията в Афганистан | StandartNews.com

Благоевград тържествено посрещна на площад „Македония“ контингента от Българската армия, участвал на 6-месечна мисия в Афганистан в рамките на мисията на НАТО „Решителна подкрепа“. Свещеници отслужиха благодарствена молитва за завърналите се невредими войници, предаде БГНЕС. Отличилите се военнослужещи от 37-ия контингент бяха наградени с плакети, сувенири, грамоти и армейски ножове от името на министъра на отбраната, началника на отбраната, командващия на Съвместното командване на силите и командира на Сухопътните войски.

Гости бяха заместник-началникът на отбраната генерал-лейтенант Димитър Илиев, командващият на Съвместното командване на силите генерал-лейтенант Любчо Тодоров, заместник-командирът на Сухопътните войски бригаден генерал Валери Цолов и командирът на Бригадното командване полковник Красимир Кръстев, областният управител Бисер Михайлов, близки на военнослужещите.

В 37-ия контингент на Българската армия, изпратен от Благоевград на 29 ноември м.г., бяха включени 158 военнослужещи. Национален командир на контингента е полковник Митко Димитров, помощник национален командир е полковник Румен Стамов, а командир на ротата за охрана е майор Калоян Стоянов от Десети механизиран батальон – Враца, от състава на Бригадното командване.

В мисията на НАТО в Афганистан българските военнослужещи изпълняваха задачи, свързани основно с организирането на контролно-пропускателния режим на автомобилния и пешеходния трафик на летището в Кандахар, както и с обучението и методическото подпомагане на формирования от Афганистанската национална армия.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай