Последен ден за данъчна декларация без лихви

До днес важи и отстъпката от 5% върху данъците за имоти и МПС, както и такса смет

Последен ден за данъчна декларация без лихви | StandartNews.com

Днес изтича последният ден за подаването на данъчните декларации. Те могат да бъдат подадени онлайн, по пощата или в клоновете на НАП. Ако данъкът не бъде платен до днес, от 1 май започват да текат лихви върху невнесената сума, а в случай на сериозни закъснения могат да бъдат предприети мерки за принудителни събирания.

Плащането на данъка може да стане в брой, а също така и с банкова карта.

От НАП призовават да не се чака последният възможен момент, особено ако решим да подадем декларацията си по пощата или в клон на Приходната агенция.

Данъчните очакват около 50 хиляди души да подадат документите си в последния момент.

Днес е и крайният срок за плащане с 5% отстъпка на данъка върху недвижимите имоти и таксата за битови отпадъци. Същото важи и за налога върху превозните средства за цялата текуща година.

Плащанията могат да се извършват на място в паричния салон на дирекция "Местни приходи” , по банков път и през Български пощи. За улеснение на собствениците на имоти в населените места в общините, плащането на налозите може да става и в кметствата.

От дирекция "Местни приходи“ припомнят, че данъкът върху недвижимите имоти, такса смет и данъка за моторно превозно средство за настоящата година могат да се внасят и на две вноски – до 30 юни и до 31 октомври. Работното време на данъчна служба с граждани е от 08.00 до 18.00 часа. Прекъсване има само от 15.00 до 16.00 ч., заради ежедневната обработка по приключване на оперативния ден. От началото на май, дирекцията се връща към старото си работно време: от 8.30 до 12.30 ч. и от 13.30 до 17.30 часа.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай