Посланик Мустафа: Достойнството е за всеки

Това заявя посланикът на в изявление относно събитията в Съединените щати

Посланик Мустафа: Достойнството е за всеки | StandartNews.com

Всеки човек има право да се отнасят към него с достойнство и да бъде в безопасност по нашите градски улици. Това заявя посланикът на САЩ у нас Херо Мустафа в изявление относно събитията в Съединените щати, съобщиха от пресцентъра на посолството.

„Смъртта на Джордж Флойд в Минеаполис беше трагедия и ние споделяме чувството на тъга и мъка, които изпитват редица хора в Съединените щати и по света“, казва тя.

По думите й трябвало да се започне открита дискусия, да се поучим от грешките си и да засилим ангажимента си към нашите основни ценности, включително равни права и върховенство на закона.

Тя припомня, че редица американски официални лица казали, че сега трябвало да удвоим усилията си, за да сме гарантирали, че раните щели да започнат да заздравяват и, че справедливостта щяла да надделее над омразата и хаоса.

„Чрез открит диалог и дебат можем да работим за преодоляване на дискриминацията и разделението и да гарантираме, че всички граждани могат да се ползват от правата, които заслужават“, завърша Мустафа.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай