Помогнаха за обновяването на отделение в кърджалийската болница

Помогнаха за обновяването на отделение в кърджалийската болница  | StandartNews.com

Кърджали. В дните преди Коледа ендокринологичното отделение в МБАЛ „Д-р Атанас Дафовски" Кърджали бе обновено и вече посреща своите пациенти в уютна обстановка. Извършеният ремонт на стойност близо 56 хил. лв. бе извършен от фирма „ Теклас" Кърджали. Подменени са дограмата и подовите настилки на болничните стаи, ел. и ВиК инсталацията, вратите и шкафчетата, обновени са и санитарните възли. Центърът за обучение на болни от диабет също е ремонтиран и обзаведен с нови мебели.

„В дните преди празниците подобен благотворителен жест има още по – голяма стойност. Това е една голяма придобивка", подчерта д-р Тодор Черкезов, изпълнителен директор на болничното заведение. „ В отделението не е правен такъв цялостен ремонт откакто е открито преди близо 35 години. Сега ще бъде по – удобно както за пациентите, така и медицинския персонал", сподели и д -р Таня Милева", началник на отделените по Ендинокринология, в което се лекуват жители от цялата кърджалийска област.

По думите на специалистите захарният диабет се превръща в социално значимо заболяване. Те отчитат, че и в региона се наблюдава ръст на диабетиците през последните години.

На символичното откриване на обновеното отделение присъства и генералният директор на холдинг„Теклас" Неби Анъл. Пълномощният представител на завода за каучукови изделия Георги Георгиев заяви, че освен добрите производствени показатели, фирмата се стреми да провежда сериозна социална политика както за работниците, така и за хората от областта.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай