Подлудяваща прогноза. Идва проклето време

Само три дни ще ходим без чадъри

Подлудяваща прогноза. Идва проклето време | StandartNews.com

През предстоящата седмица времето до обяд ще е по-често слънчево, но в следобедните часове атмосферата ще е нестабилна - с валежи и гръмотевици.

Остава висок рискът от локални наводнения в планинските райони и Предбалкана, но с тенденция да намалява, прогнозира Meteo Balkans

В понеделник над по-голямата част от страната ще преобладава облачно време. На отделни места, предимно в планинските райони и в Дунавската равнина, ще паднат проливни валежи, но тяхната интензивност до полунощ ще намалее. Над останалата част от страната валежите постепенно ще спрат и облачността ще се разкъсва и намалява.

Минималните температури ще се повишат ще са между 15° и 17°С. Най-високи очакваме да са стойностите в Горнотракийската низина и Черноморието - до 18-19°С.

Максималните температури ще се повишат и ще бъдат между 26 - 28°С, малко по-високи в Северозападна и Югозападна България – до 30°С.

В планините остава висока вероятността от внезапни локални наводнения в планинските райони.

По Черноморието ще превали и прегърми, ще духа умерен вятър от север, но с тенденция да отслабне. Максимални температури на въздуха 25-27°. Температурата на морската вода - 21-23°.

На Балканите на много места ще има краткотрайни валежи и гръмотевични бури с условия за дребна градушки, като най-интензивни ще са процесите в Албания, Северна Македония, Южна Сърбия.

Почти без валежи ще е в Гърция.

Във вторник, сряда и четвъртък идва слънце, но следващия уикенд отново носи дъжд.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай