Понеделник,

Патриарх Неофит благослови децата на България

От: Стандарт -
A
A
A

По повод Международния ден на детето в обръщение на Българския патриарх Неофит се казва:

„В този празничен за вас ден, когато се отбелязва Международният ден на детето, отправяме своя патриаршески и архипастирски благослов, като се молим още по-усърдно на Всеподателя Бога за всички вас. Придобивайте мъдрост и разум и не забравяйте вярата си в Бога. Не стъпвайте в пътеките на нечестивите и не ходете по пътя на лошите (Притчи. 4:14). Очите ви да гледат в правилната посока, към Небесния Йерусалим. Не се отклонявайте нито наляво, нито надясно, а вървете по царския път, по пътя на вярата и богоносните отци. Слушайте вашите родители и наставници, изпълнявайте съвестно наредбите и заръките, които те ви дават.“

Патриархът припомня думите на Спасителя, с които призовава хората да запазят детската чистота в сърцето си - да бъдем като деца, за да влезем в Царството Небесно.

Негово Светейшество се обръща и към родителите, като им казва да учат децата си на вяра в Бога. Като храна за вечен живот патриарх Неофит определя вярата, надеждата и любовта. „Оставете децата да се молят на Бога и не им пречете, бъдете им опора и подкрепа. На вас е дадено много и много ще се иска“, пише патриархът на родителите.

Писмото завършва с поздрав и благослов:

Честит празник, мили деца!

Коментари

Сортирай по: Новите първо

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички