Сряда,

Божков готви революция за сертификата. Какво предлага

От: Редактор -
Божков готви революция за сертификата. Какво предлага
A
A
A

Интересно предложение направиха от една политическа партия, чийто шеф се укрива вече две години от правосъдието в Дубай.

От партия "Българско лято" изпратиха писмо до президента, премиера и депутатите с призив да бъде проведен референдум за зеления сертификат, пише факти.бг.

Ето какво пишат от партията на Васил Божков:

Политическа партия „Гражданска платформа Българско лято“ („ГПБЛ“), спазвайки разпоредбите на българското и европейското законодателство, отчитайки предизвикателствата, пред които е изправена здравната система в условията на Ковид-19 (вариант „Омикрон“) и съзнавайки ескалиращото по отношение на мерките обществено недоволство, се обръща към Вас с предложение да инициирате процедура за произвеждане на национален референдум, съгласно чл. 10, ал. 1 от Закона за пряко участие на гражданите в държавната власт и местното самоуправление.

Белег на развитото демократично общество е управлението чрез „пряка демокрация“, тоест чрез активно участие на гражданите в държавното управление. Ето защо ПП ГПБЛ счита, че темата „За или против зелен сертификат като условие за извършване на дейност на закрито“ е тема от национално значение, решението за чието въвеждане не следва да бъде взето еднолично.

. С оглед важността и спешността на ситуацията, се обръщаме към Вас като компетентни и оправомощени институции, да внесете предложение до Народното събрание на Република България за провеждане на референдум по посочената тема. На мнение сме, че българското общество е готово и иска да участва при вземането на това, толкова важно за всеки решение.

Приветстваме и изразяваме готовност да подпомагаме всяка кампания, имаща за цел да осигури високо ниво на информираност на гражданите по темата. ПП ГПБЛ вярва, че обменът на мнения и аргументираният дебат ще допринесе за вземане на правилно решение, подкрепено от висока активност при гласуването.

Тагове:

Коментари

Сортирай по: Новите първо

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички