Сряда,

Пак дават на съд Румен Овчаров за Бобов дол

От: Редактори -
Пак дават на съд Румен Овчаров за Бобов дол
A
A
A

Специализираната прокуратура предаде на съд Румен Овчаров, Пламен Стефанов - бивш изпълнителен директор на "Мини Бобов дол" ЕАД и Анна Янева - бивш заместник-министър за умишлена безстопанственост, от която са последвали щети в размер на повече от 24 млн. лева.

След като беше върнато за доразследване, делото отново е в съда, припомниха от прокуратурата.

И на тримата е повдигнато обвинение за умишлена безстопанственост за периода от 25 май 2006 г. до 18 март 2009 г., когато са последвали значителни щети в особено големи размери за предприятието в размер на повече от 24 млн. лева

Чрез сключения договор за наем на "Ораново" ЕООД са прехвърлени изключителните права на добив, транспортиране и продажба на въглища от участък "Бабино" и участък "Бобов дол" от находище "Бобовдолски въглищен басейн". Това станало в нарушение на изискванията от Закона за подземните богатства и Закона за концесиите. Нямало открита процедура при условията на публичност и прозрачност, свободна и лоялна конкуренция и равнопоставеност на всички кандидати и участници и без да е установено притежава ли "Ораново" ЕООД необходимите за извършване на добив на подземни богатства възможности.


Всички новини от категория Общество.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички