Остава слънчево, температурите вървят нагоре, жегите се връщат

Максималните температури ще са между 28° и 33°, в София - около 28°

Остава слънчево, температурите вървят нагоре, жегите се връщат | StandartNews.com

Времето днес ще бъде слънчево. Около и след обяд ще се развива купеста облачност, но ще е почти без валежи. Ще духа слаб, в източните райони умерен север-североизточен вятър. Максималните температури ще са между 28° и 33°, в София - около 28°.

Над Черноморието преди обяд ще бъде предимно слънчево. Около и след обяд ще се развива купеста облачност и по северното крайбрежие не са изключени изолирани краткотрайни валежи. Вятърът ще е умерен, от север-североизток. Максималните температури ще бъдат 27°-29°. Температурата на морската вода е 26°-27°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

Над планините ще бъде предимно слънчево. Около и след обяд ще има временни увеличения на облачността, не са изключени изолирани краткотрайни валежи. Ще духа умерен вятър от север-североизток, по най-високите части – все още от северозапад. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде около 22°, на 2000 метра - около 15°.

През следващите дни до петък ще се задържи предимно слънчево, с купеста облачност след обяд. Само на отделни места са възможни краткотрайни валежи. Максималните температури слабо ще се повишат и към петък в повечето райони ще са между 30° и 35°. Вятърът ще е от изток-североизток, слаб, в източната половина от страната - умерен. През почивните дни и в понеделник вятърът ще се усили, а вероятността за краткотрайни валежи се повишава; в неделя ще са придружени с гръмотевици, а дневните температури временно и слабо ще се понижат.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай