Обрат във времето! След горещ ден идат застудяване и дъжд

Максималните температури ще са между 27° и 32°, в София - около 28°

Обрат във времето! След горещ ден идат застудяване и дъжд | StandartNews.com

От запад облачността днес, средна и висока, ще се увеличава, а към края на деня над Западна България и ще се вплътнява, и до вечерта на отделни места там ще има валежи от дъжд. Ще духа до умерен, в Източна България и северно от планините и временно силен вятър от югозапад. Максималните температури ще са между 27° и 32°, в София - около 28°.

Над планините облачността ще се увеличава и вплътнява и до вечерта на места в масивите от Западна България ще има валежи от дъжд. Ще духа силен, по билата временно и бурен вятър от запад-югозапад. Максималната температура на височина 1200 м ще е около 20°, на 2000 м - около 14°.

По Черноморието ще има разкъсана средна и висока облачност. Ще духа умерен и временно силен югозападен вятър. Максималните температури ще са между 26° и 30°. Температурата на морската вода е 15°-16°. Вълнението на морето ще е около 3 бала.

В сряда ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места в страната ще има валежи, в Северна и Западна България ще са временно интензивни и значителни по количество, с гръмотевични бури. Вятърът ще е умерен и силен, сутринта от юг-югозапад, по-късно през деня и през нощта срещу четвъртък ще се ориентира от северозапад. Температурите ще са все още сравнително високи, минималните - между 13° и 18°, а максималните от 18°-20° в западните до 28°-29° в източните райони. През следващите дни ще се задържи със значителна облачност и валежи, а температурите ще се понижат значително. В четвъртък и петък валежите ще са на повече места в Южна и Източна България. Вятърът ще е умерен от северозапад, в петък ще отслабне. В събота вятърът ще се обърне от изток, повишава се вероятността за значителни количества на валежите в Западна България. Минималните температури ще са между 5° и 10°, а максималните - между 10° и 15°. В неделя и понеделник валежи ще има на по-малко места, ще има и по-значителни временни разкъсвания и намаления на облачността. Сутрешните температури ще се понижат, а дневните ще се повишат с 2-3 градуса.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай