Обрат с времето. Идат виелици

Минималните температури ще са между нула и 5°, в София - около 1°

Обрат с времето. Идат виелици | StandartNews.com

Нов обрат с времето. Идат виелици, предвещават синоптиците. Жълт код за силен вятър е обявен от НИМХ за днес, 26 януари за осем области - Видин, Монтана, Враца, Плевен, Ловеч, Пловдив, Пазарджик и Благоевград.

През нощта срещу петък преобладаваше ясно време. През деня ще духа до умерен вятър от запад-северозапад. Минималните температури ще са между нула и 5°, в София - около 1°.

Днес облачността ще е променлива, често значителна, но само на изолирани места в източната половина от страната и планинските райони ще превали слабо, предимно сняг. Ще остане ветровито с умерен, временно силен, северозападен вятър и с него ще нахлува студен въздух. Максималните температури ще са между 5° и 10°, в София - около 5°.

По Черноморието облачността ще е променлива, след обяд - често значителна и на изолирани места ще превали слаб дъжд. Максималните температури ще са между 5° и 9°, близки до температурата на морската вода. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

Над планините облачността ще е променлива, по високите и открити части - често значителна. На места по старопланинското било и масивите от Западна България ще има валежи от сняг. Ще духа умерен и силен вятър от север-северозапад. Максималната температура на височина 1200 м ще е около минус 1°, на 2000 м - около минус 7°.

В събота ще се задържи доста ветровито, с умерен и временно силен, северозападен вятър. Облачността ще е променлива, често значителна. Валежи от дъжд и сняг ще има на повече места в Северна и Източна България. По проходите в Стара планина ще вали сняг и ще има условия за виелици.

В неделя вятърът ще отслабне, но в Източна България ще се задържи умерен, от север-северозапад. Вероятността за валежи намалява - само на изолирани места, главно в планините, ще превали сняг. Дневните температури ще се понижат.

 

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Тагове:
Коментирай