Облаци и студ в сряда. Кога се оправя времето?

Максималните температури днес ще са между 4° и 9°, в София - около 4°

Облаци и студ в сряда. Кога се оправя времето? | StandartNews.com

Времето днес ще се задържи облачно. Преди обяд все още на много места ще има валежи от дъжд, а в планинските райони - и от сняг. След обяд навсякъде валежите ще спират. Ще духа слаб до умерен северозападен вятър. Максималните температури ще са между 4° и 9°, в София - около 4°.

Над планините ще бъде облачно и мъгливо, преди обяд с валежи от сняг. Ще духа умерен вятър от север-северозапад. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде около 1°, на 2000 метра - около минус 4°.

Над Черноморието ще бъде облачно с валежи от дъжд. Ще духа до умерен северозападен вятър. Максималните температури ще бъдат между 7° и 10°. Температурата на морската вода е 9°-10°. Вълнението на морето ще бъде 3-4 бала, след обяд ще отслабва.

В четвъртък и петък на отделни места в крайните южни и в планинските райони ще превали дъжд. В останалата част от страната ще е без валежи, ще има и по-значителни разкъсвания и временни намаления на облачността. Вятърът ще е слаб, в Дунавската равнина до умерен от запад-северозапад. Минималните температури ще са от минус 3° - минус 4° във високите полета в Западна България до 4°-5° в Югоизточна, а максималните - между 7° и 12°. В събота вятърът ще стихне, преди обяд ще преобладава слънчево време и дневните температури ще са с 3-4 градуса по-високи. След обяд облачността ще се увеличи и до вечерта на места в Западна България ще превали слаб дъжд. В неделя ще духа слаб североизточен вятър. Ще бъде облачно, на отделни места в Западна и Южна България ще има и слаби превалявания. По-късно през деня валежите ще се активизират и през нощта срещу понеделник ще обхванат цялата страна. В понеделник и вторник ще бъде облачно, с валежи, повишава се вероятността да са значителни по количество. Вятърът ще остане от североизток, предимно слаб. Минималните температури в цялата страна ще са положителни, а максималните - около 10°.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай