Няма желаещи да купят къщата на Яворов

Никой не е подал оферта на търга

Няма желаещи да купят къщата на Яворов | StandartNews.com

Няма кандидат-купувачи за къщата на Пейо Яворов в София, която беше обявена за публична продажба на 15 октомври, при първоначална цена от 1 628 000. 

Това стана ясно днес от справка в Софийския районен съд, съобщава БНТ. Срокът за подаване на оферти изтече вчера в 17 ч., а при наличието на предложения, те трябваше да бъдат отворени днес в началото на работния ден.

Каква ще бъде съдбата на дома на поета, оттук нататък зависи от ищеца. Вариантите са няколко: частният съдебен изпълнител да прекрати търга или той да бъде отложен или възобновен при по-ниска цена от първоначално обявената за имота. За да продължи продажбата обаче, частният съдебен изпълнител трябва да изчака един месец. Това е срокът, в който ищецът да вземе и своето решение.

Тази седмица отпадна и вариантът Столична община да придобие къщата, като в четвъртък кметът на София Йорданка Фандъкова обясни, че редица пречки спират общината да участва в търга. Сред тях са делото по къщата на Яворов, стоящи вписани възбрани и разминавания в документите за собственост.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай