Новогодишният фестивал започва с "Тоска"

Примата Алиса Зиновиева идва у нас, за да пее Тоска

Новогодишният фестивал започва с "Тоска" | StandartNews.com

София. С "Тоска" от Пучини започва Новогодишният музикален фестивал в петък в Зала 1 на НДК. За постановката пристигат световнопризнатите оперни звезди Алиса Зиновиева и Марио Маланини в ролите на Тоска и Каварадоси в копродукцията на "Монте мюзик" и Държавната опера в Русе.

Диригент е Найден Тодоров. Оркестърът е от 73-ма инструменталисти, а хорът от 51 души, участват и 20 момчета от Хора на софийските момчета. Маестро Найден Тодоров и Маланини са работили и преди заедно. Певецът наскоро излезе в "Тоска" на Арена ди Верона. Самият той препоръча Алиса за ролята на Флория Тоска.

В Скарпия ще се превъплъти един от най-обичаните български баритони Александър Крунев. "Доста неща ще бъдат променени и съобразени със сцената в НДК. Има интересни режисьорски решения. С Марио Маланини сме пели заедно "Дон Карлос" в Русе, участвали сме и в други постановки. Имаме два дни, за да се сработим с Алиса Зиновиева, защото и двете роли са изключително актьорски, освен че са трудни за пеене", каза Крунев пред БНР.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай